Uw besparing

Uw gas besparing met verwarmen van een airco

Om precies te kunnen bepalen hoeveel u gaat besparen met het verwarmen doormiddel van een airco systeem, hangt af van hoe warm u de ruimte wilt hebben en uw huidige energie contract.

 

Om een juist beeld te geven van de besparing, gaan we onderstaand de kosten laten zien van het stoken met gas en het verwarmen met een airco systeem.

 

Een kuub gas kost momenteel rond de € 1,30,- terwijl de kosten van elektriciteit rond de 35 cent per KW liggen. Verwarmen met een airco kost nog geen 1 KW per uur, waarbij u ongeveer 25 cent per uur betaalt. 

 

Om een tussenwoning te verwarmen, worden vaak 3 aircosystemen gebruikt. In totaal zijn de kosten van verwarmen met airco dus 75 cent per uur. 

Een gemiddelde cv-ketel gebruikt 1 a 2 kuub, waardoor u dus tussen de 3 en 6 euro per uur kwijt bent.

 

Een gezin van vier personen verbruikt ongeveer 1.700 kuub gas per jaar. Dit komt neer op een bedrag van € 5.100 per jaar. Wanneer dit gezin gebruik zou maken van 3 AC-systemen, zou dit bedrag € 1.530 zijn. Dit is een besparing van € 3.570 per jaar!

CV-ketel combineren met verwarmen airco

U kunt ook de keuze maken om verwarmen met een airco te combineren met het verwarmen van een cv-ketel. U kunt bijvoorbeeld de woonkamer verwarmen naar een prettige temperatuur doormiddel van een airco.

 

Andere ruimtes in uw huis kunt u dan verwarmen naar een lagere temperatuur met de cv-ketel. Op deze manier van combineren, bespaart u tot 70 % op gas.

Is airco verwarming beter voor het milieu?

Een airco is altijd duurzamer in gebruik dan een cv-ketel. Bij verbranding van gas, wat een fossiele brandstof is, komt er een grote hoeveelheid CO2 vrij wat niet bevorderlijk is voor het milieu.

 

Een zuinige airco verbruikt minder stroom ten opzichte van een cv-ketel gas gebruikt. Betreffende duurzaamheid is groene stroom dan de beste optie. Het airco systeem verbruikt dan schone energie en is er geen sprake van CO2-uitstoot.

Tijd voor een airco in huis of kantoor? Bekijk uw persoonlijke aanbieding !

Wacht niet langer en laat je gegevens achter. Wij nemen binnen 24 uur contact op om een vrijblijvende offerte af te geven. Bij ons geen lange wachttijden!

* Bij het afnemen van 2 airco’s bij 2 huishoudens, ontvangt u beide 10% korting op de installatie.